Wat was de vraag?

Pieter wil graag een landelijk opererende MINI-rijschool lanceren. Want leren rijden in een MINI, dat spreekt jongeren en jongvolwassenen geheid aan. Hij moet alleen MINI Nederland en de MINI dealers nog even overtuigen.

licence

En wat was de oplossing?

Eerst hebben we de plussen en minnen van een samenwerking tussen Pieter, MINI Nederland en de MINI dealers op een rijtje gezet. Een heleboel minnen blijken eigenlijk plussen en dan is het rijtje plussen ineens een stuk langer dan het rijtje minnen. Iedereen raakt enthousiast: Pieter, MINI Nederland en de MINI dealers. Nu kunnen we het plan makkelijk samen verder uitwerken.

Het idee: iedereen heeft een mooie herinnering aan het moment dat-ie eindelijk zijn roze papiertje krijgt. De eerste keer met je vrienden lekker een rondje cruisen in de auto van je ouders – of in je eigen auto, als je mazzel hebt. Ramen open en de muziek op 10. License to_, dat is het idee.

Wat er achter het streepje staat, mag je zelf invullen. Is ook voor iedereen anders. De één denkt aan een vakantie aan de bloemen-rivièra. Een ander wil een dagje met vriendinnen op stap naar Amsterdam. Of op zondag naar oma voor een bakkie troost.

licence

Resultaat

Een driving school met een herkenbare visuele identiteit die jongeren aanspreekt en waar ze enthousiast over zijn. Da’s logisch. De echte slimmigheid zit hem hierin: na afloop van elke rijles krijg je een GoPro-filmpje van jezelf achter het stuur. De eerste keer bij de McDrive. De eerste keer rijden op de gracht. De eerste keer over de Erasmusbrug. Deze filmpjes worden heel veel gedeeld en de naamsbekendheid groeit snel: de eerste vier vestigingen zijn een feit en we liggen op koers.

Bekijk de website

Merkmannen-Portfolio-MDSR-858x858-1
portfolio-blok-output-572x572-1

Meer weten?

Dennis

Benieuwd naar wat we voor
jou kunnen doen? Bel met Jachim:
038 210 01 30

Merkmannen-portfolio-MDSR-429x429-2