Rebranding Leerlinggids naar Hofland Advies

STRATEGIE, DESIGN EN COMMUNICATIE

Niemand kent De Leerlinggids, maar Katrientje Hofland kennen ze allemaal. Een mooi compliment, maar ook dodelijk voor je merk. Daarom kwam ze bij ons met een duidelijk boodschap: ik wil een herkenbaar en persoonlijk merk dat bij mij past. En ik wil over een jaar een keer zoveel klanten. Kunnen jullie dat?

Samen met Katrientje en haar man, Bob, zijn we in een strategiesessie van een dag tot de kern gekomen van wat zij niet wil, wat ze leuk vindt en waar ze over een jaar wil staan. Hieruit kwam naar voren dat haar passie ligt in het helpen van jongeren. Ze de juiste richting op sturen, dat ze een studie (en later een beroep) kiezen die echt bij ze past. Diezelfde richting past ook goed bij een andere passie, zeilen met haar man Bob. Hieruit is het kompas ontstaan, wat het logo is geworden. De kleuren in het kompas komen uit persoonlijke foto’s die Katrientje heeft gemaakt op een mooie reis naar India.

HOFLAND ADVIES

De Leerlinggids had geen herkenbaarheid, zelfs niet onder bestaande klanten. Het was namelijk Katrientje Hofland waar ze advies van krijgen. Daarom hebben we al snel de keuze gemaakt om De Leerlinggids te veranderen in Hofland Advies.

Hofland Advies in combinatie met het kompas is een persoonlijk en herkenbaar merk geworden, waarbij de associatie met Katrientje direct is gelegd. De beeldtaal van het logo geeft duidelijk aan dat ze je helpt met richting geven.

Nieuwsgierig? Bekijk Katrientje haar website